Drikk vann ofte - men gjerne lite

Drikk vann ofte - men gjerne lite

Vann er noe av det viktigste vi trenger for å leve. Vi kan klare oss i svært mange dager og uker uten mat, men bare i kort tid uten vann. Kroppen vår består av ca 75% vann, og vi kjenner alle til følelsen av hodepine eller "trøkk i hodet" når vi har mangel på vann i kroppen.

Men det handler ikke bare om hodet. Det handler om kroppen. Vi har mange fordeler av å drikke vann og holde oss hydrert. Det handler om å opprettholde kroppens energinivå samtidig som vi fjerner giftstoffer og avfall. Dette resulterer i mer utholdenhet, mer energi og også i for eksempel en mer sunn og naturlig vakker hud. Husk å drikke vann når du trener.

Drikkevann kan også hjelpe til med vektreduksjon. Vann er et naturlig sultdempende middel fordi det kan redusere eller fjerne sultfølelsen. Dette bidrar gjerne til å redusere overspising og derfor hjelper deg med å holde vekten din. Det er også et interessant faktum at ofte når du føler deg sulten, forteller kroppen din virkelig at du trenger vann og ikke mat. Da kan du drikke rent vann som cool fra vannkartong, vann fra springen og gjerne varmt vann med noen dråper sitron eller lime i.

Mange tror at man får nok vann via å drikke kaffe eller te, men kaffe og te har en ekstra ulempe da de faktisk virker mot hydrering. Begge disse koffeinholdige drikkene fungerer som vanndrivende midler, noe som betyr at jo mer du drikker, jo mer vil nyrene trekke væske fra blodet ditt.

Fordelene med å drikke vann går utover bare å få friske mennesker til å se og føle seg bra. Vann spiller også en spesiell rolle for de med visse medisinske tilstander, for eksempel noen former for høyt blodtrykk der drikkevann kan bidra til å stabilisere blodtrykket.

Også hvis du er diabetiker, dehydrerer hyperglykemi blodcellene som får blodsukkeret til å stige. Så drikkevann er viktig for å opprettholde blodsukkernivået.

Mange mennesker har ikke for vane å drikke vann bortsett fra når de er tørste, men det er viktig å utvikle en rutine for å sikre at du drikker nok. Det kan kreve litt bevisst tanke først. Å sette opp ferdigfylte flasker med vann der du kan se dem hele dagen gir en god påminnelse om å få daglig tilførsel av H2O.

Et av ønskene til Drink Cool er å gjøre dette lettere og samtidig mer  miljøvennlig enn med plastflasker.

Mange erfarer det at å sette frem flasker eller mugger med vann, og gjøre det lett å drikke mer, resulterer i at man drikker mer. Derfor kan det være veldig bra for deg å plassere uåpnede cool drikkekartonger i bilen, i treningsbagen og andre steder der du plutselig kan få behov for vann. Det gjør det lett for deg selv.

Husk at du bare vil få fordelene med å drikke vann hvis du faktisk drikker det. Så ikke vent til du er tørst før du bestemmer deg for å ta en drink med vann. Da er kroppen din allerede dehydrert. Det er bedre å drikke små mengder vann i motsetning til å sluke en stor mengde på en gang, og magen din vil takke deg. Sørg for at du ikke drikker for mye vann rett før en anstrengende aktivitet og selvfølgelig før sengetid, ellers er du våken hele natten og løper på do.

Viktigheten av å drikke vann virker åpenbar. Vann inneholder noen helt unike kvaliteter som ingen andre drikker kan erstatte. Det kan bety at du gjør noen livsendringer for å sikre at du får full fordel av å drikke vann, men det vil forandre livet ditt til gjengjeld.

I i Drink Cool arbeider for at du skal kunne ta med deg vann i drikkekartong når du er på farten, slik at du kan være miljøbevisst og samtidig drikke van når det passer deg best.